ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Дали треба да се регистрирам за да можам да порачам?

Не треба да се регистрирате за да направите нарачка на нашата страница.

 

Може да се изврши нарачка преку е-пошта или телефон?

Можете да порачате во Web Shop-от на Office Shoes, по е-пошта на [email protected]  или можете да не контактирате на: 078/243-836. Работното време на услугата за продажба на телефон е во работни денови од 09:00 - 16:00 часот.

 

Како можам да платам за нарачката?

- Плаќањето за купени предмети е можно во готово.

- Нарачката може да ја платите за време на купувањето на веб-продавницата со платежни картички: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro кои поддржуваат плаќање преку Интернет преку системите на Комерцијална банка.

 

Кога можам да бидам сигурен дека нарачката е успешна и дека испораката е во тек?

Откако ќе кликнете на копчето Finish Order, ќе добиете автоматска потврда на вашата е-пошта со следната содржина:

'' Вашата нарачка е успешно креирана и испратена до услугата за продажба на веб-продавница. По утврдување на достапноста на производот, ние ќе ви испратиме известување за статусот на нарачката на оваа е-пошта. Проверете ја содржината на нарачката и точноста на информациите подолу. "

 

Направив нарачка во Web Shop-от на Office Shoes, но не добив никаква потврда, како можам да дознаам за состојбата на пратката?

Во случај да не ја внесете вашата e-mail адреса за да го проверите статусот на вашата нарачка, можете да не контактирате на е-пошта на: [email protected]  или по телефон 078/243-836. Работното време на услугата за продажба на телефон е во работни денови од 09:00 - 16:00 часот.

 

Како да ја одберам вистинската големина?

Со цел да се направи што е можно поедноставно да се одреди соодветната големина на обувки за која сте се определиле, на веб-продавницата можете да најдете табели со информации за големината. Отстапувања може да се појават во овие мерки.

 

Кое е времето на испорака на нарачката?

Испораката на предмети што се нарачуваат преку веб-продавницата се врши исклучиво на територијата на Република Северна Македонија.

Производите нарачани преку Web Shop-от на Office Shoes ќе бидат доставени до вас во рок од 3(три) до 7(седум) работни дена од моментот на потврдување на достапноста на производот.

 

Може ли да го заменам производот ако не ми се допаѓа или големината не е во ред?

Доколку сте примиле пратка и од која било причина сакате да го откажете склучувањето на договорот, за предмети што се нарачани преку Web Shop-от на Office Shoes, ние ви даваме можност да го остварите ова право во рок од 10(десет) дена од денот на приемот на пратката.

За да ги добиете потребните упатства, треба да ја контактирате услугата на Web Shop-от на Office Shoes преку е-пошта на: [email protected] или по телефон на 078/243-836.

 

Кој ги сноси трошоците за замена или откажување на нарачаниот производ?

Ако одлучите да нарачате друга ставка во замена во износ од повеќе од 3.000,00 денари, исто така ќе ги сносите само директните трошоци за враќање на стоката, додека ние ги сносиме трошоците за испорака на нова ставка.