Договор за купување

Добродојдовте на Office Shoes Web Shop www.officeshoes.mk
Office Shoes ви овозможува користење на услугите и содржината на нашиот Web Shop за кој важат следните наведени услови за купување и испорака.

ТРГОВЕЦ (ПРОДАВАЧ)

Трговец е правно или физичко лице кое се појавува на пазарот во текот на својата работа и кој преку својата е-продавница (веб-продавница) им нуди добра на потрошувачите.

Скатер КМ доо

Коле Неделковски 22/4

Република Северна Македонија

Даночен број 4030007631236

Tel.078/243-836

Комерцијална банка

Жиро сметка 30000000349242

ПОТРОШУВАЧ(КУПУВАЧ)

Потрошувач е физичко лице кое преку веб-продавницата купува стоки за цели што не се наменети за својата деловна или трговска активност, за да ги задоволи личните потреби или потребите на неговото домаќинство.

ЕЛЕКТРОНСКА ПРОДАВНИЦА (WEB SHOP)

Е-продавница (веб-продавница) е онлајн продавница преку која трговец му нуди добра на потрошувачот. Преку веб-продавницата трговецот (продавачот) и потрошувачот склучуваат договор за растојание без истовремено присуство на продавачот и потрошувачот со употреба на средства за далечинска комуникација.

Продажба преку Web-Shop-от

Општи одредби

Нарачката на стоки преку Web Shop-от е регулирана со Условите за набавка и испорака на Office Shoes. Услови за набавка и испорака за канцелариски чевли дефинираат: Постапка за нарачка, цена, начин на плаќање, изјава за конверзија, заштита на доверливи информации за трансакција, конечна нарачка за набавка во веб-продавница за чевли, нарачки по телефон и начин на плаќање, испорака, враќање на купениот производ - откажување и замена.

 • Со купување на производ преку Web Shop-от на Office Shoes, потрошувачот се смета дека ги прочитал и прифатил Условите за набавка и испорака на Office Shoes, кои се сметаат за составен дел од договорот за далечина.
 • Потрошувачот е должен да обезбеди точни и целосни информации при креирање на нарачката.
 • Office Shoes го задржува правото да ги промени Условите за набавка и испорака, затоа потрошувачот е должен да ги извести Условите за набавка и испорака на Office Shoes секој пат кога ќе пристапи до Web Shop-от на Office Shoes. Одговорноста за непостапување на овој начин ја сноси Потрошувачот.

Постапка за нарачка

Порачувањето преку Web Shop-от на Office Shoes е многу едноставно.

Кога ќе го пронајдете предметот што сакате да го нарачате на веб-продавницата, кликнете на полето "Додај во корпа", по што ќе добиете увид во вашата кошничка.

Регистрацијата на Web Shop-от на Office Shoes не е услов за купување преку Web Shop-от на Office Shoes

Цена

Ставка нарачана преку веб-продавницата се плаќа по цена наведена на Web Shop-от за време на купување (цените се вклучени со ДДВ). Цените немаат однапред определен период на важност и подлежат на промена во кое било време без најава. Доколку цената за купената ставка на денот на купувањето е поголема од цената наведена на веб-продавницата за време на испорака на стварта (поради попуст), Office Shoes ќе му наплати на клиентот пониска цена. Бидејќи купувањето преку веб-продавницата се одвива преку електронска платформа, можно е дека поради грешка на софтвер на веб-продавницата, неправилно е наведена продажната цена на одреден производ во моментот на склучување на договорот (очигледно повисока или пониска), продавачот ќе го извести купувачот , со образложение за причината за грешката и му понуди раскинување на договорот, освен ако купувачот не се согласи на дополнителен товар на точната цена.

Цените наведени на веб-продавницата важат само за набавки на веб-продавницата и може да се разликуваат од цените во продажните места.

 

Начин на плаќање

- Плаќањето на купените производи е можно во готово по наплатата.

- Можете да платите за вашата нарачка за време на купувањето во веб-продавницата со платежни картички: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro кои поддржуваат онлајн плаќања преку системите на Комерцијална банка.

Изјава за конверзија

Сите плаќања ќе бидат извршени во денари. Износот за кој ќе се дебитира вашата сметка се добива со конвертирање на вашата валута во денари според курсот на Народната банка на Република Северна Македонија. Кога дебитирате за вашата картичка, износот прикажан на веб-продавницата се претвора во вашата локална валута по стапка што ја применуваат операторите на кредитни картички. Поради горенаведените конверзии, може да има мала разлика во наплатната цена, во споредба со цената наведена на веб-продавницата.

Заштита на доверливи податоци за трансакција

Ако имате платежна картичка Visa, MasterCard, Maestro одобрена од банка која издава за плаќање преку Интернет, можете да изберете овој метод на плаќање. Откако ќе ја потврдите нарачката, ќе бидете пренасочени на страната на Комерцијална банка, каде што правите информации за платежни картички и правите плаќања. Ако трансакцијата е успешна, ќе бидете вратени на страницата Канцеларија чевли за веб-страница со известување дека плаќањето е извршено успешно. Во случај исплатата да не успее, ќе бидете вратени на страницата со информации за веб-продавницата за канцелариски чевли за неуспешната исплата и ќе можете да ја обидете повторно исплатата или да изберете друг начин на плаќање.

Кога внесувате информации за платежни картички, доверливите информации се пренесуваат преку јавна мрежа во безбедна (шифрирана) форма со употреба на SSL протоколи и PKI системи.

Последниот чекор за купување во веб-продавницата

Со кликнување на копчето "НАРАЧАЈ ГО АРТИКЛОТ ОД КОРПА" ќе ви го покажеме последниот чекор каде што треба да ги внесете вашите податоци.

Кога ја нарачувате вашата нарачка, треба да ги пополните информациите подолу за да може Office Shoes да ја исполни вашата нарачка:

 1. Име и презиме
 2. Е-пошта и телефон за контакт
 3. Место и поштенски код
 4. Улица и број

Исто така, треба да потврдите дека сте ги прочитале и се согласувате со правилата за набавка и испорака на Office Shoes и Политиката за приватност на Office Shoes.

Откако ќе кликнете на копчето Finish Order, ќе добиете автоматска потврда  е-пошта со следната содржина:

'' Вашата нарачка е успешно креирана и испратена до услугата за продажба на веб-продавница. По утврдување на достапноста на производот, ние ќе ви испратиме известување за статусот на нарачката на оваа е-пошта. Проверете ја содржината на нарачката и точноста на информациите подолу. "

Одделот за продажба на Web Shop-от на Office Shoes ќе се обиде да провери што е можно поскоро дали е во состојба да ви ја обезбеди нарачката. Доколку постои таква можност, на денот на испраќање на нарачката, ќе ви биде испратена е-пошта, известувајќи ве дека нарачката е достапна и во тој период може да очекувате курирска услуга.

Веднаш штом ќе ја испратите е-поштата за потврда, Office Shoes ја прифаќа вашата понуда за договор.

Ако вашата нарачка содржи повеќе од еден производ, можно е да ја испратите секоја ставка одделно и ќе се потпише договор за секоја ставка само откако ќе ви испратиме       е-пошта со која ќе ве информираме кога да очекувате курирска услуга. Ако од која било причина не сме во можност да ви обезбедиме нарачана ставка (ако веќе не е достапна или е неисправна ставка - модел), ќе добиете е-пошта со која ве известиме дека сме принудени да ја откажеме вашата нарачка. Во тој случај, договорот нема да биде склучен.

Ние се обидуваме да ја задржиме состојбата на големини и модели на веб-страницата Office Shoes Shop, но поради динамиката на пазарот и бројот на продавници за малопродажба во Македонија, во одредени случаи нарачаниот производ можеби не е веќе достапен во нашиот магацин.

Порачка преку телефон

Доколку сакате да нарачате преку телефон, можете да го сторите тоа со повикување на бројот 078/243-836. Работното време на услугата за продажба на телефон е во работни денови од 09:00 - 16:00 часот.

Ако порачате по телефон, треба да ни ги доставите следниве информации во телефонски разговор:

 1. Име и презиме
 2. Е-пошта и телефон за контакт
 3. Место и поштенски код
 4. Улица и број

Начин на плаќање за нарачка создадена преку телефонски повик

-Плаќање за испораката вклучува плаќање на износот на нарачката за купување при подигање на пратката.

Испорака

Испораката на предмети што се нарачуваат преку веб-продавницата се врши исклучиво на територијата на Република Северна Македонија.

Производите нарачани преку Web Shop-от на Office Shoes ќе бидат доставени до вас во рок од 3-7 (три до седум) работни дена од моментот на потврдување на достапноста на производот.

Office Shoes  носи трошок за испорака за нарачки во износ поголем од 3.000,00 денари (во случај клиентот да нарачува повеќе артикали чијашто вредност е вкупно над 3.000,00 денари и со тоа клиентот има право на бесплатна достава), додека за нарачки до 3.000,00 денари трошоците за испорака ги сноси купувачот во големина од 150 денари. Во случај на откажување на набавка и враќање или во случај на замена на нарачката, потрошувачот ги сноси директните трошоци за враќање на стоката.

Диставувачите кои доставуваат  за Office Shoes , доставуваат пратки до адресата за испорака во рок од 09:00 - 16:00 часот во работните денови. Ве молиме, осигурајте се дека има лице на адресата што може да ја подигне пратката за тој период.

Враќање на купениот артикал – откажување и замена

Доколку сте примиле пратка и од која било причина сакате да го откажете склучувањето на договорот, за предмети што се нарачани преку Web Shop-от на Office Shoes, ние ви даваме можност да го остварите ова право во рок од 10 дена од денот на приемот на пратката.

Ако нарачавте неколку артикли, крајниот рок за повлекување од склучувањето на договорот се пресметува од моментот на приемот на секоја ставка одделно. Во случај на откажување на договорот - купување, имате право да ја размените нарачаната ставка за друга или да ви ги вратат парите.

По истекот на 10 (десет) дена од денот на приемот на пратката, потрошувачот го губи правото да го откаже договорот.

За остварување на правото на враќање на купениот производ, вратените производи не смета да бидат оштетени или истрошени, тие не смеат да се користат во надворешни услови. Потрошувачот има право да ја врати нарачката, но доколку предметот се користел на начин што не е соодветно, т.е. употребата надминувала она што е неопходно за утврдување на природата и карактеристиките на производот, потрошувачот е единствено одговорен за намалената вредност. Добиената нарачка мора да се врати во оригиналното пакување, приложена фактура и пополнет образец за откажување.

Формуларот за откажување можете да го преземете овде.

Изјавата за повлекување од договорот има правно дејство од денот кога ќе му се испрати на трговецот.

Во случај на откажување на набавката, Потрошувачот ќе ги сноси директните трошоци за враќање на стоката.

Ако одлучите да направите замена или да го откажете купувањето, треба да не известите со повик 078/243-836 или испратете ни на електронската пошта на [email protected] .

Купениот производ заедно со потребната документација можете да го испратите на адреса Сити мол ; Љубљанска 4, 1000 Скопје ;  Локал 107 OFFICE SHOES

Доколку сакате да го замените моделот нарачан преку Web Shop-от на Office Shoes, заменетиот пар ќе ви биде испратен во рок од 3(три) до 7(седум) дена од денот на приемот на вратената стока во Office Shoes d.o.o. или вашите средства ќе бидат вратени. Средствата на клиентот кој ја извршил уплатата со платежна картичка ќе бидат вратени на сметката од која Office Shoes d.o.o. има примено плаќање. Платените средства ќе бидат вратени во рок од 7 (седум) дена од денот на приемот на вратената стока во Office Shoes d.o.o., а крајниот рок во кој средствата ќе бидат вратени на купувачот зависи само од политиката на банката преку која е извршена трансакцијата. Купувачот кој нема тековна сметка ќе биде вратен со издавање налог за наплата во рок од 7 (седум) дена од денот на приемот на вратениот продукт во Office Shoes doo, по пошта, а крајниот рок за враќање ќе зависи исклучиво од купувачот од ажуриран поштенски оператор.

Навистина се обидуваме да осигуриме дека испораката е ослободена од какви било пропусти, но доколку се случи да откриете дека, по приемот на пратката, испорачаната стока не одговара на нарачаната или информациите за фактурата не се соодветни, ве молиме јавете ни се на 078/243-836 најдоцна во рок од 24 часа од приемот на пратката  или испратете е-пошта со вашите податоци (име, презиме, телефон) на е-поштата [email protected]  и опишете ја ситуацијата. Ние ќе ве известиме што е можно поскоро за понатамошното дејствување.

ЗАБЕЛЕШКА: За да можете полесно да ја утврдите соодветната големина на чевли, можете да најдете табели на Web Shop-от на Office Shoes.

Фотографиите од артиклите објавени на Web Shop-от на Office Shoes се симболични и може да се разликуваат од вистинскиот производ и фотографијата.